Vår, vänner och lite andra rader

Hej allihopa!
Vad skönt att ni har hittat hit till min blogg, trots att jag under flera dagar inte har uppdaterat någonting. Jag ber om ursäkt, men som ni förstår är det svårt att hinna med - och svårt att alltid ha något att skriva.
.
De senaste dagarna har varit riktigt, riktigt sköna i alla fall. Hoppas eran helg var fantastisk också. . Som jag berättade om i förra inlägget var hela det gamla gänget hemma i Uddevalla igen. Det var sjukt skoj att träffa dem igen och få igång det det gamla "surret" som Arne Weises son så vackert skulle uttryckt det. Med två utgångar i bagaget och en massa kaffe och skratt i solen blev min helg den bästa på länge. Skoj!
.
.
Imorgon bär det återigen väg till studion i Göteborg. Sist gång började vi spela in en av de nyare låtarna, men än är det mycket kvar att göra på den. Den är lite annorlunda mot vad jag gjort tidigare, men jag tror att det bara är bra. Ingenting går emot variering! ELLER HUR? TJOHO! haha, jaja. Nog om det.
.
.
.
Jag spelar som sagt i Uddevalla på torsdag 19:00, och har svårt för att välja vilka 4 låtar jag skall sjunga. (btw stänger butikerna 20:00, inte öppnar som jag råkade skriva i förra inlägget) Jag vill gärna att det finns en röd tråd i låtarna, så att man kan ha ett relevant mellansnack så jag letar lite överallt efter sköna låtar. När jag glider runt på youtube och lyssnar blir jag riktigt ledsen. Fenomenet är välkänt - Men jag blir lika förvånad varje gång över saker som folk kan skriva. Internetmobbningen. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur människor vill vara så elaka på internet. Det är och kommer för alltid vara en gåta för mig, och jag hoppas att ni känner samma sak.
.
När jag blev topp 11 i Idol fick vi höra tidigt att vi inte skulle läsa det som skrivs om oss på internet. "det finns sådant folk överallt" var kommentaren vi fick. Jag skulle aldrig någonsin skriva något illa utan konstruktiv grund till någon - men det finns det folk som gör. Och många är dem. Är kanske du en av dem? Om du är det så tycker jag att du ska tänka över det ett par gånger. Ingen - och verkligen ingen - blir gladare av att hålla på så. Jag tycker det är så mycket roligare och gladare om folk är glada och snälla. Ingen är perfekt, och alla gör misstag. Men att medvetet göra dem är galenskap i mina öron.
.
.
Men, åter till det jag ville: Vilka låtar tycker ni att jag skall sjunga? har ni några goa låtar på lager som ni tror skulle passa mig ensam med en gitarr? Hör gärna av er! :)
.
Kram på ni. Ni är sköna!
/ Daniel Norberg

Spelning!

Nu är det alltså klar, och staden börjar att prydas med affischer. . 31 Mars på torget i Uddevalla uppträder jag i 20 minuter, med start 19:00. Hoppas att ni glider förbi. . Jag skrev ett jätteinlägg precis, men av någon anledning så försvann allt innan jag tryckte på klar. Suck. jag lovar att dubba bättre och snart igen. Tråkigt när man lägger ner massa tid. Jaja. Hoppas eran dag har varit fantastisk. Själv ska jag träffa vännerna nu! : KRAAAM / Daniel

Dubbniiiiiiiiiing!

Hallo där! Här kommer ett inlägg från iphonen. Kan bli spännande. . Igår var det inspelning för hela slanten. Ajjemen! Blir gött. Jag fick tom sova över i studion , haha. Så hårt jobbar vi vettu. Hefti. :) . Jag drog upp vid 8:00 och gick till dubbningen. Det var en ny reklam som skulle spelas in. Mighty beanz bla bla :) Riktigt skoj! Fick lite tips inför framtiden, och lite sköna förfrågningar också. Yes! Vi hörs snart igen alla sköningar. Haj dåååååå

Bra surr i gungan

Ja, bra surr i gungan!
.
Vilken härligt dag det har varit idag. Vad har hänt nu, tänker ni och spärrar upp ögonen i storlek med talrikar. JO, såhär är det. Jag har bara varit ute och gått i skogen. helt själv. Länge. Det var riktigt skönt att bara få komma bort djupt in i skogen och tänka på allt annat än det jag brukar. Solen sken som en .... ja, solbomb. Det var onödigt fint väder, och jag dansade runt där bland grenar och halvtinade kottar. Skön dag.
.
IDAG ÄR DET KLART. Torsdagen den 31 Mars spelar jag på torget i Uddevalla. 19:00. Bert Karlsson är där och har talangjakt. Jag ska spela medan juryn överlägger. Det ska bli riktigt skoj. Det blir en avskalad spelning med bara gitarr. Kom gärna dit.
.
Imorgon (Onsdag) åker jag en gång ner till Göteborg för att spela in. Denna gången är det våran tredje låt som ska få bli odödlig. En riktigt klämkäck dänga som alla kan sjunga med på. Sådana låtar behöver man också, även om min grej framför allt är de lugnare låtarna.
.
Vi blir bara bättre och bättre för varje gång vi jobbar ihop, jag och Alex.
.
Vi hörs på torsdag igen!
KRAAM
/ Daniel Norberg
.


Glädjen är onödigt stor!

Hej alla ni fina bloggläsare. Ush, fy och så vidare för mig och min usla uppdatering den här veckan. Jag ber om ursäkt!
Har ingenting roligt hänt, kanske ni undrar och ser lite småsura ut - JO! Det har det absolut gjort.
.
1. Jag satt spontant med gitarren en kväll och hitta en rätt skön melodi. En stund senare spelade jag in idén med min webbkamera och skickade den till Alex (Min låtskrivarkollega). Bara på 10 minuter skickade Alex sedan tillbaka ett textförslag som passade perfekt till låten. Är så himla glad för att jag har honom! Eller, vi har varandra kan man väl säga. Inspelning av låten är på gång inom kort.
.
2. Jag har kontaktat en web designer som förmodligen och förhoppningsvis kommer att designa en egen hemsida till mig. Jag ser verkligen fram emot det. En egen proffsig hemsida med allt man behöver veta om mig, och säkert även sånt man inte behöver veta! :) Det ska bli jättekul.
.
3. Jag har kontaktat en fotograf som ska ta snygga, roliga och konstnärliga bilder till hemsidan. Han är riktigt duktig, och var bl.a. fotograf på båten Götheborg. Berättar mer inom kort!
.
4. Jag har varit i HALMSTAD hela helgen! Här bor mina gamla goa vänner från förr tilsammans på 40 kvm. Det är alltid lika skoj att koma hit och bara få ta det lugnt, snacka minnen och umgås. Det har varit en riktigt bra helg faktiskt. THANK YOU - Halmstadgänget!
.

5, ja det här är den viktigaste siffran. Eller inte viktigaste siffran, men den viktigaste punkten i alla fall. För er som inte följt bloggen så spelade jag och min bror in et humorprogram på skoj och skickade det till radio p3. I fredags ringde producenten upp och tyckte mycket om det vi hade gjort. Nu är tanken - om allt går vägen - att vi ska spela in 16 minuters material som ska sändas i rikstäckande radio! :D waah! Det är som en dröm. Jag älskar att skoja, spela in och sjunga roliga sånger - och nu ska jag få göra det med min bror dessutom. Våra stora idoler har alltid varit Galenskaparna och After Shave. Nu är vår ambition att återinföra den typ av humor till Sverige. haha! Jag är jätteglad.
.
Jag uppdaterar imorgon igen. Dagens inlägg var rätt tråkigt, men informativt. Det är rätt skönt det med ibland! :)

Ny design - Vad tror ni?

Äntligen har min blogg fått en betydligt snyggare design. Den är enkel och stilren. Jag gillar den. Tack till Ronjjah som har tagit bilden, och tack till Sabrina Nilsson som har fixat designen. Ni är guld värda.
Så, Hur många hamstrar får min nya design?
från 1 - till - 10.
Vi hörs imorgon igen.
/ Daniel Norberg

....skriver musik....

Sitter i Göteborg och skriver. Det går bra. Alexander är galen och sitter med huvudet nere i skärmen och skriver text. Han är duktig, och är han i ett flow vågar jag inte "väcka honom". Haha! Såhär ser jag ut när jag skriver idag!
.
.
HEFFTIGT! :D

Goa dagar!

Idag har jag haft en riktigt bra dag.
.......Det har inte skett några jättehändelser, men ibland har jag bara en go känsla i magen.
.
Solen låg över hela Uddevalla i morse när jag vaknade. Yes! Som flera av er vet har jag haft problem med min nyinköpta Iphone. Idag när steg upp var jag fast besluten om att den skulle bli fixad. Jag väntar viktiga samtal från flera håll, och att vara utan telefon då är allt annat än "Superkäckt". NU funkar den!
.
Iphone
.
.
Jag gick ner genom skogen till centrum, och solen kastade sina strålar på mig likt en galen dart-spelare. Livet var på topp. Väl nere i butiken fick jag ordnat mobilen, och jag kunde äntligen ringa igen. Samtidigt passade jag på att skaffa ett VISA-kort. Det behövs tydligen för att kunna köpa appar och spel. och DET vill jag haaaaaa!
.
Inte långt kvar! Det känns i söööölen!
.
.
Folk kändes så glada idag i stan. Jag gillar det. Det var skön stämning helt enkelt. Väl hemma igen färgade jag håret igen. Jag upplever att jag passar bättre i lite mörkare hår. Jag är nöjd! Gött! Här är en bild från sekunderna innan jag gav mig ut på mitt lilla äventyr.
.
Äventyr-outfit + ny frisyr
.
.
Spelningar börjar också att rulla in. Det känns väldigt roligt. Jag berättar mer om dem senare. Jag har i dagarna också tagit kontakt med en duktig fotograf som kan ta bilder. Tanken är att jag skall fixa en snygg, enkel och snygg hemsida för alla att hänga på istället. Jag är så onödigt medveten om att den här bloggen varken är snygg eller särkilt "kul". Men det ska bli ändring. Jag lovar. Först behöver jag lite bilder i alla fall.
.
Så, vad har ni gjort nu i dagarna? Kom ihåg att jag ALLTID läser ALLA kommentarer. Jag blir också bättre och bättre på att besvara dem, så tveka inte att kommentera. Jag läser det garanterat.
.
Berätta lite nu!
.
Kram
Daniel

Änna hemma igen, på så sätt va!

Hej igen alla underbara underfundiga underbarn!
... eller nåt!
.
Vad gör ni? Hur mår ni? Vad kom först - Hönan eller Weise?
Omöjliga frågor som söker svar. Det vi vet i alla fall är att min helg var jättebra. Gamle goe Göteborg - Jag gillar dig.
.
The business talk gick fint, och jag fick också ett glädjebesked på mailen i lördags. Jag kommer berätta mer om det senare, om allt går som det är tänkt. Annars umgicks jag med gamle vänner från gymnasiet och hade det allmänt glatt.
.
MUSIK:
Jag och Alex bestämde oss också för att skriva om den senaste låten, efter att den inte riktigt blev som vi hade tänkt. Just nu skriver vi låtar till mig. Låten var inte dålig... bara inte så Danielig. Men nu känns det bättre och den har fått en refräng som är väldigt publikvänlig. Den är GO!
.
Jag bloggar imorgon igen. Ska på möte i stan på morgonen och få ett annat roligt samtal. Kika in när ni kan, vill, har lust eller har tråkigt. Här lär man sig något varje dag.
.
.
MISSA INTE GENERATOR REX!!!!! :D
.

Backwards on a pig

hej alla underbara och onödigt glada människor där ute! Vad roligt att ni har klickat er in hit... Ja!
.
Idag är det dags för mig att åka till Göteborg för att snacka business och träffa det gamla gänget från gymnasiet. Ska bli riktigt skoj. Idag har jag också bestämt mig för att anta utmaningen att skriva en ny låt till Filip och Fredriks Podcast. De söker en ny låt med en artist med eget uttryck. Ja kan ju försöka i alla fall. Det är kanske många som skickar in. men det är aldrig fel att skriva låtar.
.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/filipochfredrik/article8695271.ab
.
Nu när jag än en gång ska sätta mig på ett tåg på väg mot äventyr är rädd att det fruktansvärda ska hända. Inte att tåget ska krocka, eller att varma mackorna i bistron ska vara för kalla - Utan att jag ska hamna BAKLÄNGES! Jag vet inte hur det är med er, men jag vill gärna inte göra det. Speciellt inte om jag har ätit precis innan. Då känner jag mig som en liten apa..... Som rider...... Baklänges.... på en Gris!
.
Typ såhär:
.

Jag går, jag går, jag går!

Musik skrivs och spelningar diskuteras. Det känns kul att det händer något.
Hör av er om ni är intresserade:
[email protected]
.
.
Ni vet känslan av att man bara vill göra någonting? Man kanske har suttit inne hela dagen och ångrar att man inte gjorde något vettigare av dagen som att passa på att ha lärt sig något, skrivit en låt, pluggat eller något annat vettigt.
En sådan dag hade jag igår. Visst, jag jobbade lite på den nya låten och duskuterade en spelning framöver, men annars var det lamt.
.
Det är sådana kvällar som jag brukar gå ut och gå. Det låter inte märkvärdigt, det vet jag. Men lämnade huset 22:00 och kom inte hem förrän 00:00. Jag gick längs vattnet, på stigar och på gator. Hela världen stod still, och det var bara jag ute. Det är riktigt mäktig känsla.
.
Jag hade också med mig radion och lyssnade på klassisk musik på P2, men blev det för segt satte jag på P3. P3 är enligt mig den absolut bästa radiokanalen. Det är ingen reklam, bra musik, roliga skecther och intressanta dskussioner och utläggningar. Vad tycker ni?
.
Något vi alla tycker är nog i alla fall att den här låten är riktigt bra:
.

Kanske Phone-igt

GODER AFTON båd herre och fru
.
Ännu en underbar dag är snart till ända. Men ICKE skall jag misströsta. Jag har fått mer gjort idag än vad jag fick gjort.... eh... en dag för längesedan. Strunt i det nu och läs det här istället:
.
Nu finns den i mitt hem: Min Iphone!
Det känns skönt att ha fått köpt den nu. Snart kommer jag slänga upp uppdateringar från den förhoppningsvis. Om jag lär mig. Men det gör jag. Snygg är den, och jag är nöjd. Till sommaren kommer Iphone 5 och då är jag görmycket efter. Men hellre efter i tekniken än efter i huvudet.
BILD:
HÄR köpte jag min nya kollega:
.
.
Jag har ingen aning om de förtjänar reklam men sälja Ihpones gör dem i alla fall bra! Jag var förövrigt där och spelade för ett tag sedan med Jay och Minnah. Det var riktigt skoj att få spela för Uddevallaborna.
.
.
När jag sprätte runt där utanför byggnanden på väg till bilen lös solen någon onödigt skönt på mig. Ja, den lös allt annat också, så jättemärkvärdigt var det ju inte. Solen är ju livsviktig för nästintill allt. jo, så långt är jag med. Men det jag ville komma fram till var just det att den snart borde få borta ALL snön och börja klämma upp små böngroddar, blommor och blad på alla träd. Ja, det är ju också basic, det vet jag. Det är ju så det funkar. men... Jaja... strunt i det då. Jag ville bara säga att jag saknar sommaren.
.
.
Med detta sagt är nu dags för mig att gotta ner mig i min nya telefon, och att jobba lite med låten som vi skrev igår. Tack för att ni tittar in. Det är superskoj!
.
Daniel Norberg
.

Lur-ig dag!

Hej allihopa!
Idag har jag varit i Göteborg och skrivit musik med Alexander. Den skiljer sig någon från de andra låtarna, och först i morgon får vi nog reda på om den är bra eller inte. Det är svårt att höra samtidigt som man skriver den. Man måste få låta den sjunka in under natten! :)
.
Men...
.
Ännu en gång har vi varit igång.
Knåpat, och pysslar och skrivit en sång.
Catchy och hefftig. Jo, jag är nöjd!
att skriva med Alex är alltid en fröjd.
.
IMORRN är det dags att få köpt mig en lur
En iphone det blir, om jag får lite tur.
För sist jag var där var det meck och sådär.
Men nu är det fixat - Det ska bli affär!
.
Men har jag nu inte en lur som är bra?
JOjo, det har jag! Nån som vill ha?
Xperia x10 pro kan ni få,
Men hur mycket vill ni betala mig då?
.
Den är knappt alls använd, och känns väldigt fräsch.
Den är svart och snygg, inte brun eller beige.
Ni kan höra av er i fältet här under,
om ni är sugna på att vara kunder.
.
Kram på er!
Daniel
.


DVD:er!

JODDELADIHU!
.
Emilia Johansson! Du är en liten ängel!
.
Titta här vad jag fick hemskickat på posten igår. Två stycken supersnygga DVD:er med den ena där nästintill ALLA klipp som jag medverkat i under Idol-tiden finns med, och den andra med massor av era filmer finns med. Hon har verkligen gjort det jättefint.
.
Hon gjorde så mycket mer än vad jag någonsin hade trott att det skulle bli. Därför tillägnar jag detta inlägg enbart till Emilia Johansson! :)  TACK!
Kram på dig!
.
Som ni kanske minns så eftersökte jag någon som kunde klippa ihop lite klipp från Idoltiden? Det var flera som hörde av sig, men alla kunde ju såklart inte göra det. Det blev Emilia som fick uppdraget! Tack också till alla er som erbjöd er. Fint att ni är så snälla!
.
.
Kul minne!

Stor intervju!

Hejsan Svejsan!
Nu har jag tagit kort på hela intervjun, så om någon är intresserad av att läsa finns hela intervjun uppe. Jag tror det skall gå att läsa.
.
Idag ska jag dra och förmodligen och förhoppningsvis köpa en Iphone. Då kan jag blogga oftare dessutom! Vi håller våra tummar och pekfingrar för att allt går vägen! Trevlig läsning!
.
:D haha! Underbar intervju ;)
.
Kram på er! Nu drar jag mig!
///
Daniel Norberg

TACK!

Tack så hemskt mycket för all fin respons på låten. Jag och Alex är supertacksamma.
.
.....Det roliga är att vi har fler låtar inspelade, och många fler idéer till låtar. Så det här kommer bli jättebra. Jag har verkligen hittat mitt sound nu, och det känns underbart!
.
Häromdagen fick jag en lite rolig grej i brevlådan: En tidning med tre sidor om bara MIG! Det är så det ska va ;)  :D haha!
.
.
.
Fräckt!  Jag bloggar mer senare. Glöm inte att kika in förra inlägget. Där kan ni lyssna på min Demo.
.
kram kram kram kram osv.  :)

Ny låt - Demo 2011

Ny låt!
.
Här kommer ett Smakprov med några korta sekvenser ur en av låtarna som jag och min talangfulle vän Alexander har skrivit och spelat in.
Den här är alltså några korta bitar ur In your command som egentligen är över 3, 30 min.
.
Daniel Norberg Demo 2011
.
http://www.youtube.com/watch?v=UvgVmF2hZoc
(låten är egentligen 3,30 ungefär. Detta är ett smakprov)
.
Detta klipp får ni hellre än jättegärna sprida så mycket ni kan. T.ex på er facebook, på era egna bloggar eller i andra internetforum. Det hade varit jättekul om ni ville göra det.
.
Alltså: http://www.youtube.com/watch?v=UvgVmF2hZoc
.
Sprid Sprid Sprid

Heldag i Götet! Gött änna på så sätt, va!

Hej alla galna bloggläsare. Vad händer och fötter?
.
En annan bohuslänning har varit i Götet hela dagen och spelat in musik. Harre Min geeee, vad bra det blir. Nu har vi fått ihop 2 stycken riktigt bra låtar som är färdiginspelade och klara. För att vara Demos är det riktigt bra inspelat, och jag är övertygad om att ni kommer gilla det. De känns jag.
.
I veckan kommer ett klipp läggas upp här på bloggen, på Facebook och på Youtube där ni får höra lite. Det klippet får ni gärna sprida så mycket som möjligt - och posta på era bloggar och facebook-konton. - OM ni gillar det förstås.
.
Idag lade vi stråkar, sång och körer. Den nya låten innehåller rätt många spår nu! Trummor, bas, gitarr, sång, stråkar, körer, orgel, elgitarr och slideguitar. Kul!
Men..... Hur hade jag sett ut om det var 97 nu?
.
Såhär:
.
MITTBENA
haha! Det här är bilder från 90-talstemat i Idol. Jag tror bestämt att fina Linnea tog korten. Snyggt?
.
I morgon är det dags för mig att spela in musik till Radioprogrammet. Det är jag och min bror som testar att göra sketcher ihop. Vi ska skicka in till P3 och se vad dem säger. Det är mest en kul grej, så räkna inte med att jag bestämt ska radiotjöta framöver, även om jag verkligen vill. Radiohumor är svårt, men jag tycker Sverige behöver mer GAS-humor (Galenskaparna - After Shave)
.
Till sist:
Topp 3 bästa hattarna:
.
  • 1. Hjälm
  • 2. Plommonstop
  • 3. keps
.
Vi hörs igen i morgon. Då kommer mer underbara inlägg.
TJO!
.
/// Daniel Norberg

RSS 2.0